Ματιά στο μέλλον: Αυτές θα είναι οι πλουσιότερες χώρες το 2050.

PROJECT ANTISYSTEM

Το να προβλέπει κανείς το μέλλον είναι από μόνο του δύσκολο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την οικονομική κατάσταση κάποιων χωρών.

Απαιτούνται, όχι μόνο ενδελεχείς αναλύσεις οικονομικών συστημάτων και υποδομών, αλλά πολλά εξαρτώνται και από το εκπαιδευτικό σύστημα που υπάρχει σε κάθε χώρα, τα ποσοστά γονιμότητας, τη νομοθεσία, τη φορολογία… Όλα αυτά επιτρέπουν στους αναλυτές να κάνουν προβλέψεις για το ΑΕΠ και για το κατά κεφαλήν εισόδημα που θα χαράξουν το μονοπάτι μέχρι το – σχετικά – μακρινό 2050.

Η HSBC επιχείρησε να κάνει κάποιες πολύ επιστημονικές προβλέψεις σχετικά με το ποιες χώρες θα είναι οι πλουσιότερες το 2050, μελετώντας τις οικονομίες 100 κρατών.

Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά: Καταρχάς, οι Φιλιππίνες αναμένεται να αναπτυχθούν με τόσο γρήγορο ρυθμό, ώστε θα ξεπεράσουν 27 χώρες τις επόμενες δεκαετίες, ανεβαίνοντας από την 43η στη 16η θέση των πλουσιότερων κρατών στον πλανήτη.

Από την άλλη, η Σουηδία αναμένεται να πέσει από την 20η θέση, στην…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.501 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.