Η διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα

Ο Τσιπρας η δεν ξερει τι ακριβως θελει και το παει «κατα προσεγγιση»(οποτε μερικες φορες πεφτει ΚΑΙ «κατα πολυ εξω» οπως συμβαινει σ’αυτες τις περιπτωσεις…) η ξερει πολυ καλα τι θελει και ψευδεται ασυστολως,απεναντι και στις δυο πλευρες-ελληνες και ευρωπαιους-εννιοτε,προκειμενου να το πετυχει… Με λιγα λογια: πειραματιζεται (;) Αλλα….στις πλατες ποιανου; μαθαινει-κατα την λαικη ρυση-«στου κασσιδη το κεφαλι;»

Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

v_siouti

Της Βασιλικής Σιούτη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος, αλλά είναι και με την εκκλησία, θα κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή, αλλά κλείνει το μάτι στους φοροφυγάδες, εναντιώνεται στα προνόμια των βουλευτών, αλλά δεν καταργεί κανένα, είναι αντίθετος με τους άδικους φόρους, αλλά τους πολλαπλασιάζει.  Είναι με το λαό που δεν θέλει το μνημόνιο, αλλά και με αυτούς που θέλουν τις  μεταρρυθμίσεις του μνημονίου. Είναι στην ομάδα της ευρωαριστεράς αλλά είναι και με τους σοσιαλδημοκράτες.

Το φαινόμενο της διγλωσσίας στην ελληνική πολιτική ζωή δεν είναι πρωτόγνωρο, ούτε καινούργιο. Είναι παλιό. Η διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα όμως,  έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και  τείνει να γίνει παροιμιώδης.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 829 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.