Πρόκειται για τρέλα. Για εμάς θανατηφόρα, για εκείνους κερδοφόρα.

το ρεζουμε??? «Οπως διαπιστώνει το «Global Wealth Reports», αυτήν τη στιγμή το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού (οι εκατομμυριούχοι) κατέχει το 45,2% του παγκόσμιου πλούτου!

Στη συνέχεια, το 7,3% του παγκόσμιου πληθυσμού (οι εύποροι) κατέχουν το 40% του παγκόσμιου πλούτου, αφήνοντας το υπόλοιπο 15,4% του πλούτου να το μοιράζεται το 92% (!) του παγκόσμιου πληθυσμού (εκ του οποίου 92% η πλειοψηφία -το 71 %– κατέχει μόνον το 3% του πλούτου).

Πρόκειται περί τρέλας. Η οποία συνεχίζεται ατάραχη (στον απολύτως διαταραγμένο κόσμο μας). Διότι κατά τα έτη 2010-2015 η περιουσία των εκατομμυριούχων (του 0,7%) αυξήθηκε κατά 60%, ενώ η περιουσία των φτωχών (του 92%) μειώθηκε κατά 10%. Τρέλα!» >>>ΑΥΤΟ!!!!

Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

του Στάθη

Και μετά την κρίση, τι; Η επόμενη κρίση!

Και δεν αναφέρομαι στο μνημόνιο και το επόμενο μνημόνιο. Ούτε στη διαιώνιση της παρούσης κρίσης. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι «το κεφάλαιο δημιουργεί συνεχώς κρίσεις. Τις οποίες αξιοποιεί προς όφελός του».

Αν η Ελλάδα φθάσει ποτέ να βγει απ’ αυτήν την κρίση, μια άλλη, νέα κρίση, είτε στην Ευρώπη, είτε στις Η ΠΑ, είτε στον κόσμο, είτε στη χώρα, θα της ξαναπάρει το κεφάλι. Αν και η κρίση που διερχόμαστε προβλέπεται μακρά (και μάλιστα με προγραμματισμένες παροξύνσεις), άλλες κρίσεις στο εγγύς μέλλον (κι άλλες στο απώτερο) θα προσθέτουν το βάρος τους στους πιο αδύναμους αφαιρώντας πλούτο απ’ τους φτωχούς και προσθέτοντας πλούτο στους δυνατούς. Διότι ο καπιταλισμός είναι οι κρίσεις του. Λειτουργεί διά των κρίσεων. Απόδειξη; η… πραγματικότης.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 193 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.