Αιθέριο έλαιο Μύρο – Commiphora Myrrha, var. Molmol

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ του Ιατρού Ν. Χρηστίδη

Το αιθέριο έλαιο Μύρο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Περιέχει πολλά συστατικά που το καθένα ξεχωριστά είναι τοξικό και όμως το Μύρο είναι ένα από πιο ασφαλή, ήπια, γλυκά αιθέρια έλαια της Φύσης. Στην Βίβλο (Εσθήρ 2:12) η Εσθήρ κάνει καθημερινό ένα μασάζ με μύρο για έξι μήνες πριν από τον γάμο της με τον βασιλιά. Οι αρωματοθεραπευτές της Βρετανικής σχολής αρνούνται ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο και ότι η Βίβλος κάνει λάθος, προφασιζόμενοι ότι μέχρι σήμερα οι έρευνες των συστατικών του μύρου δείχνουν ότι θα ήταν επικίνδυνο να το χρησιμοποιήσουμε καθαρό επάνω στην επιδερμίδα, ιδιαίτερα αν αυτό γίνεται καθημερινά.

Το μύρο περιέχει περισσότερα φουρανοειδή συστατικά (furanoeudesma-1,3-diene) από οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο. Τα φουρανοειδή ενισχύουν την υπεριώδη ακτινοβολία και μπορεί να κάνουν ένα αιθέριο έλαιο φωτοτοξικό, π.χ. να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα και δερματικές βλάβες όταν το άτομο εκτεθεί σε πηγή υπεριώδους φωτός αφού έχει αλειφτεί με αιθέριο έλαιο. Όμως το…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 516 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.