Περιοδοντίτιδα, ουλίτιδα : απαλλαγή με αιθέρια έλαια

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ του Ιατρού Ν. Χρηστίδη

periodontitida

Περιοδοντίτιδα ονομάζουμε την χρόνια φλεγμονή των ούλων από αναερόβια βακτήρια (Actinobacillus actinomycetemcomitans, Porphyromonas gingivalis, Tannerela forsythensis, Treponema denticola). Τα βακτηρίδια ξεκινούν από την οδοντική πλάκα για να προσβάλλουν στην συνέχεια τους ιστούς και τα φατνία που περιβάλλουν και συγκρατούν τα δόντια στην θέση τους, το περιοδόντιο. Είναι η πιο συχνή αιτία απωλείας δοντιών μετά το 35ο έτος της ηλικίας. Προκαλείται φλεγμονή, συχνά απώλεια αίματος και στην συνέχεια δοντιών. Με γυμνό μάτι δεν διακρίνονται βέβαια οι αποικίες των μικροβίων.

Προληπτικά συστήνουμε να προσθέτετε 1 σταγόνα αιθερίου ελαίου Tea tree και 1 σταγόνα αιθερίου ελαίου Λεμόνι κάθε πρωί στην οδοντόπαστα πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας. Εγγυημένη καθαριότητα και λεύκανση !!!

Σε περίπτωση προσβολής από περιοδοντίτιδα

Συστήνουμε στοματικές πλύσεις με ανθόνερο Λεβάντας σταχυώδους δύο-τρεις φορές την ημέρα και στην συνέχεια βάζετε στην πάσχουσα περιοχή το εξής μείγμα :

  • Tea tre Melaleuca alternifolia    0,3ml
  • Δάφνη Laurus nobilis                  0,3ml
  • Μύρο Commiphora molmol          1ml
  • Μέντα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 95 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.